Head to hearts corporate yoga

Corporate Yoga

lessen, events & workshops

‘You should sit in meditation for twenty minutes every day, unless you’re too busy; then you should sit for an hour.’ – Old Zen saying

Corportate Yoga

lessen, events & workshops

Zelf heb ik jarenlang als fulltime manager in de corporate wereld gewerkt. Ik ging altijd door en gunde mezelf niet de tijd om even een fysieke en/of mentale pauze in te lassen. Er waren altijd 100 andere verplichtingen belangrijker dan tijd voor mezelf waardoor ik volledig uit balans raakte.

Met behulp van yoga kunnen medewerkers meer ontspannen, gezonder en gelukkiger naar huis gaan. Dit kan bijdragen aan minder ziekteverzuim en meer werktevredenheid. Tevens ben ik ervan overtuigd dat yoga kan bijdragen aan preventie van (chronische) stress en burn-outs.

Yoga helpt om meer in contact te komen met jezelf. Tijdens yoga kan je even bewust stilstaan bij je lijf, je ademhaling, je gevoelens en je gedachten. Hierdoor kan je meer bewuste keuzes maken op basis van wat je nodig hebt in plaats van de eisen van je hectische omgeving. Ook kan yoga helpen om bewust te ontspannen, iets wat we vandaag de dag nog maar moeilijk kunnen met alle aanwezige prikkels.

Yoga is er in verschillende vormen en het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Sommige vormen van yoga kun je in je normale kleding doen en je kunt het overal doen. Bijvoorbeeld op je bureaustoel, achter je bureau of op de bank tijdens je thuiswerkdag. Door tijd te maken voor een yoga sessie tijdens je werk verhoog je daarna je concentratie en je productiviteit.

Yoga nidra draagt zelfs bij aan een beter geheugen. Je wordt innovatiever en creatiever doordat je beter verbanden kunt leggen wat bijdraagt aan probleemoplossend vermogen. Het kan zomaar zijn dat je na een yoga nidra sessie ineens de oplossing hebt voor een lastige kwestie.

Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan doen?

Neem contact met mij op.

COVID-19

Ook tijdens deze bijzondere periode zijn er genoeg mogelijkheden om yoga aan te bieden aan je werknemers. Sessies kunnen bijvoorbeeld online aangeboden worden en vanaf 1 juli zijn er meer mogelijkheden voor yoga op locatie. Neem contact op voor meer informatie.

There was only one race left to run, the one from my head, to my heart.