Nieuw perspectief

Zoveel ideeën, zoveel topics, zoveel tools en zo weinig ruimte…

Elke keer struggle ik weer hoe ik mijn verhaal in een Insta post ga proppen. Want ik wil graag zoveel delen. Waarom? Omdat ik iedereen de tools gun welke mij elke dag weer helpen meer in balans te leven. Helemaal in deze bijzondere tijd. Dus waarom mijzelf beperken tot die x aantal karakters? Waarom mijzelf niet meer ruimte geven?

Enter een Head to Hearts blog. Voor iedereen die mij niet uit een bijna vorig leven kent ;-). Ik schreef ‘vroeger’ een blog over hardlopen en reizen; Join My Road. Terugkijkend was ik vooral heel ver bij mijzelf vandaan aan het rennen en reizen. Dit leidde uiteindelijk tot mijn burn-out. ROAD CLOSED.

Het Instagram account bestaat nog steeds. Mede doordat ik dat deel van mijzelf niet wil verwijderen. Geloof me, er zijn genoeg momenten geweest dat ik dat deel graag had willen ‘delete-en’. Het duurde even maar inmiddels heb ik ook die versie van mijzelf kunnen omarmen en accepteren. Het heeft mij namelijk prachtige dingen gebracht, onder andere bijzondere vriendschappen. Maar uiteindelijk werd het tijd om die weg los te laten. Om een nieuwe afslag te nemen.

Op die afslag ben ik zoveel mooie dingen tegen gekomen. Yoga, mindfulness, nidra, Ayurveda, TCM, Vedic astrology en zo kan ik nog wel even doorgaan. Door al deze nieuwe ‘lenzen’ zag ik de wereld ineens vanuit een heel ander perspectief. Met de rijkdom van deze nieuwe filters kon ik ook op een andere manier naar mijzelf kijken. Wat een verheldering…

‘There was only one race left to run; the one form my head, to my heart.’

Ergens op dat pad ontstond ook het idee voor Head to Hearts. Het is namelijk de weg die ik zelf moest afleggen. De weg van mijn hoofd naar mijn hart. Om vanuit daar weer te kunnen verbinden met alles en iedereen om mij heen. Het was geen makkelijke weg. Mijn (ultra) marathons waren er ‘a piece of cake’ bij. Maar het deed mij wel realiseren dat er nog maar een ‘race’ te lopen was. Die van mijn hoofd naar mijn hart.

Inmiddels weet ik ook dat het hart geen eindstation is. Je hebt je hoofd net zo hard nodig. Het gaat om balans. Waar hoofd en hart krachtig in harmonie kunnen samenwerken. ´The two can be wonderful allies if we let them’ schrijft Sarah Blondin treffend in haar boek Heart Minded. Ik merkte dat ik juist in die balans mijn grootste kracht vind. Een passievol vuurtje vanuit mijn hart dat mijn hersenen de juiste brandstof geeft om mijn visie te realiseren.

Wat mijn visie dan is? Meer balans brengen in onze ‘overly yang lifestyle’. Meer balans tussen yin en yang. Meer balans tussen mannelijk en vrouwelijke energie. Meer balans tussen actie en rust. Meer balans tussen doing and being. We zijn tenslotte human beings. Not human doings.

Eerlijk is eerlijk. Het is voor mij een ‘ongoing’ proces. Het gaat niet vanzelf. Ik ben geen natuurtalent ;-). En dat is juist mijn kracht. Het is precies de reden waarom ik anderen hiermee kan helpen.

Inmiddels heb ik een aardige toolbox verzameld met dingen die mij helpen meer in balans te leven. Die toolbox wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. Ik gun het het namelijk iedereen meer in balans met zichzelf te leven. Tijd voor een nieuw blog hoofdstuk: The Head to Hearts Toolbox. In deze blogs deel ik mijn tools en ervaringen met jullie. Niet alleen mijn toolbox komt voorbij maar ik zal ook inspirerende mensen uit mijn netwerk uitnodigen om blogs te schrijven. Zodat we in deze bijzondere tijd met elkaar een nieuw licht, een nieuw perspectief kunnen schijnen. Op onszelf en de wereld om ons heen.

2 Comments

  1. Lieve Joanne, wat fijn om dit verhaal te lezen. Ik hoop dat ik ook tot de bijzondere vriendschappen behoor uit je ” vorig leven” .
    Heel fijne dagen gewenst en een 2021 in balans.
    Liefs, Hermien

    • Hoi Hermien. Zeker weten! Ik kijk met heel veel plezier terug op onze samenwerking waar ik ontzettend veel van je heb mogen leren. Jij ook hele fijne dagen en een prachtig 2021! Liefs, Joanne

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.